Csatári dűlő Levél a mellékutcák lakóihoz

Levél a mellékutcák lakóihoz

Szekeres István levele a mellékutcák lakóihoz a kialakult helyzetről. 

Kedves Lakótársak!

Az Ond vezér utca aszfaltozási munkálatai megtorpantak a kivitelezővel kialakult nagyon komoly elszámolási problémák kapcsán. Mindez olyan szintre jutott, hogy a továbbviteli tárgyalásokon már nem hajlandó megjelenni, így az ellene indítandó jogi út mellett SOS programot kellett kidolgozni a továbbvitelt illetően. (Sajnos a kialakult állapot bizonyos szempontból rosszabb mint a kiindulási állapot, így mindenképpen kell megoldást keresni. )

A közvetlenül anyagiakban érintett Ond lakóknak tegnapi nappal SOS fórumon került felvázolásra a jelenlegi helyzet és a továbbviteli javaslat. A fórum részleteit a csatolt emlékeztetőben találjátok.

Az emlékeztető lényege, hogy az Ond lakók fejenként plusz 80.000 Ft kifizetésével kell hogy a továbbviteli munkálatokhoz hozzájáruljanak, ekkor garantálható az immár önkormányzati szervezésben a teljes kivitelezés. (részletek az emlékeztetőben)

Miután az érezhető, hogy ez a fejlemény kritikusan megviseli az Ond vezér utca lakóit anyagilag, ismételten szükség lenne a mellékutcák, így a mi utcánk segítségére is. A munkálatok csak akkor indulhatnak el és fejeződhetnek be november közepéig, ha a kivitelezési költség SOS 66%-a előzetesen aláirt szerződésekkel az Önkormányzat felé biztosítható.(Ez 41 darab egyenként 80.000 Ft-ot jelentő szerződő aláírását jelenti) Ehhez a mellékutcák tekintetében úgy tudunk hozzájárulni, hogy az utcából összejövő minden 80.000 Ft után egy „virtuális” szerződőt tudunk az ügyhöz tenni, támogatva ezzel az összesen 41 darab elérést. (ha ez a darabszám elérésre kerül, akkor immár a társulás miatt az Ond vezér utca fennmaradó összes lakójától behajtásra kerül az összeg adó formájában, havi részletekben)

Közeleg a tél az amúgy is rossz közlekedési viszonyaival, így kérem gondoljátok át a dolgot és próbáljunk még egy erőfeszítést tenni közös ügyünkért, kulturált közlekedésünkért. Alapvető elképzelés illetve kérés mindenkitől, hogy mindenki anyagi helyzetének megfelelően adjon be, de nagyságrendileg a minimum 10.000 Ft-ot tűztük ki célul lakónként..

Kérem jelezzetek vissza döntésetekről SOS.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2023. Március 21., Kedd, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!