Dossziék Választás 2010 Szavazatszámláló kerestetik

Szavazatszámláló kerestetik

Ha szereti az izgalmakat és ott akar lenni a fontos pillanatokban, ha szeretne belátni a kulisszák mögé vagy csak nem szeretné egyedül érezni magát az önkormányzati választások napján, akkor Önnek szól a Helyi Választási Iroda felhívása. Szavazatszámlálók jelentkezését várja az Iroda. 

A jogszabályváltozások miatt 16 szavazókör került kialakításra Pécelen. Ebből adódóan újabb szavazatszámláló bizottsági tagokra, póttagokra van szükség. Sürgősen várják a jelentkezőket. A Helyi Választási Iroda közleményben keresi a jelentkezőket. Az érdeklődők 2010. augusztus 16. hétfő 12 óráig jelentkezhetnek.

Alább a közlemény szövege:

 "(1) A szavazatszámláló bizottságnak csak a választókerületben lakcímmel rendelkező választópolgár lehet tagja.

(2) A választási bizottságnak nem lehet tagja a köztársasági elnök, állami vezető, közigazgatási hivatal vezetője, képviselő, megyei közgyűlés elnöke, polgármester, jegyző, főjegyző, választási iroda tagja, a választási bizottság illetékességi területén működő közigazgatási szerv köztisztviselője, valamint jelölt.

(3) Nem lehet a választási bizottság választott tagja a (2) bekezdésben foglaltakon túl a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, valamint a választókerületben induló jelölt hozzátartozója sem.

(4) Az olyan választási bizottságoknak, amelyek a jogorvoslati eljárásban egymással döntési, döntést felülbíráló kapcsolatba kerülhetnek, nem lehetnek tagjai az egymással hozzátartozói kapcsolatban álló személyek.

Fenti összeférhetetlenségi szabályokat a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 22. §-a rögzíti. Sürgősen várjuk az 1. 2. 6. választókerületek azon választópolgárainak jelentkezését, akik a bizottságok munkájában részt vennének, továbbá az egész település területéről azok jelentkezését, akik póttagságot is vállalnának.

Jelentkezési határidő: 2010. augusztus 16. hétfő 16.00 óra.

Jelentkezni lehet levélben 2119 Pécel, Kossuth tér 1. 19. számú iroda, vagy e-mailben Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címeken. A jelentkezéseknek tartalmaznia kell: Név, cím, telefonszám, (amennyiben van e-mail cím is), továbbá - nyilatkozatot arról, hogy a jelentkezővel szemben nem áll fenn a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 22. §-ban rögzített összeférhetetlenség Nyilatkozat a jelölés és megválasztás nyilvános, vagy zárt ülésen történő tárgyalásához:

Helyi Választási Iroda"