Dossziék Választás 2010 Indulók

Indulók

Az utóbbi napokban emailen illetve telefonon próbáltuk elérni a pecelinfo fórumán felmerült polgármester-jelölteket. Akik már kiküldték a szórólapot, természetesen nem kérdeztünk rá szándékuk komolyságára. Lassan előbújik mindenki. Frissítve a Jobbik jelöltjével.

A szórólapok és a visszajelzések alapján a következő indulók gondolják komolyan a megmérettetést (abc sorrendben):

Benkovics Gyula (MSZP): A jelenlegi polgármester már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy indul a választásokon. Kérdésünkre megerősítette elhatározását. Négy évvel ezelőtt a választásra jogosultak 37 százaléka szavazott Benkovicsra.

Janovszki Zoltán (Jobbik): Janovszki úr telefonon jelzett vissza érdeklődésünkre és megerősítetette: polgármesterként indul a párt színeiben. A péceli szervezet elnöke 1966-ban született, 2008 óta él Pécelen. Korábban még nem jelöltette magát önkormányzati választásokon. 

Karsai András (független): Karsai jelenleg is tagja a testületnek. Szórólapját már feltehetően mindenki megkapta. 

Kuszák Róbert (FIDESZ): Kuszák jelenleg a képviselő-testület tagja. Négy évvel ezelőtt is indult a polgármesterségért, akkor az érvényes szavazatok 17 százalékát kapta meg. Kérdésünkre egy rövid és egyértelmű emailben jelezte indulási szándékát (időközben a párt szórólapja is eljutott a péceli háztartásokba).

Szöllősi Ferenc (független): Szöllősi neve ismeretlen a mezőnyben, korábban nem tölött be képviselői posztot a városban, négy évvel ezelőtt sem indult. A pecelinfo-hoz eljuttatott önéletrajza szerint "1957-ben Székesfehérváron született", de 1962-től már Budapesten élt. A Hungarocamionnál és a BKV-Metro-nál eltöltött évek után 1986-tól a vállalkozói lét felé fordul. A bemutatkozó levél kitér a korábban kapott díjakra, elismerésekre is: Határőrség Szent László Érdemrend, Dísztőr, Díszkard, Határőrségi Emlékgyűrű, miniszteri dícsérő levél. "Jelenleg több vállalkozás tulajdonosa, illetve résztulajdonosa vagyok. Munkáinkat javarészt államigazgatási területen végezzük." - vall magáról és vállalkozásáról a jelölt. 1999 óta él Pécelen családjával. 

Teleki Gyula (Péceli Közérdekű Egyesület): Teleki 1990 és 1998 között két cikluson át is volt polgármestere a városnak. Négy évvel ezelőtt a szavazatok 22 százalékát kapta. Az Egyesület minden választókerületben indít jelöltet. A bemutatkozó szórólapot már feltehetően mindenki megkapta.

Megkerestük még a felmerülő nevek közül Némethy Máriát és Sarlós Imrét. Némethy Mária egyáltalán nem kíván indulni a választásokon, Sarlós Imre pedig még nem válaszolt megkeresésünkre.