Dossziék Választás 2010 Janovszki Zoltán válaszol

Janovszki Zoltán válaszol

Az elmúlt napokban folyamatoson kerestük és még keressük kérdésinkkel a polgármester-jelölteket. Első körben ugyanazt az öt kérdést tettük fel mindegyiküknek. A visszajelzéseket a beérkezés sorrendjében közöljük. A továbbra kattintva Janovszki Zoltán a Jobbik jelöltjének válaszait olvashatja.

1. Hogyan értékeli az elmúlt négy évet?

"Az elmúlt négy évre vonatkozóan az a véleményem,hogy bármi is történt, az nem volt tiszta. Gondolok az egyik legszembetűnőbb létesítményre, nevezetesen a Szemere iskola bővítésére. Konkrétan miért került kétszer annyiba? Továbbá a Lányok Boltja hogyan is került át Kis József tulajdonába? Túl hosszú lenne minden érdekességet itt felsorolni.Gondolok továbbá a zárt ülésekre stb. Egyszóval nem minden szolgálta a város érdekeit."

2. Vannak-e olyan jelenleg futó fejlesztések, beruházások, amiket újraértékelne, felülvizsgálna esetleg meg is állítana?

"Minden fejlesztést megvizsgálnék és ha nem tiszta azonnal leállítanám. Csak is Pécel javát szolgáló döntéseket engednék, kizárólag."

3. Milyen feladatokhoz látna először megválasztása esetén?

"Azonnal felmérném a jelenlegi helyzetet, adósság pontos felmérése. Jelenleg folyamatban lévő beruházásokat, pl. városközpont, vagy a Járó éttermet, a szennyvíztárolóval kapcsolatos helyzetet stb. A vízdíj körül keletkezett félreértések rendezése. Csökkenteni kell a vízdíjat. Tisztességes pályára kell állítani a vízműveket."

4. Miben látja Pécelen a fejlődés lehetőségét? Milyen fejlesztési területekre kell(ene) helyezni a hangsúlyt?

"Pécel jövője a fiatalság. A fiatalokra kell építeni, mert bennük sok rejlik Ez az egyik, a másik a turizmus fejlesztése. A részleteket megválasztásom esetén elmondom."

5. A pecelinfo.hu választási fórumán többször névtelenül is tesznek megjegyzéseket. Van-e olyan állítás, vélemény, ami tényszerűen nem igaz vagy vitatkozna az állítással?

"Erre a kérdésre azért nem tudok válaszolni, mert már 3 hónapja éjjel-nappal dolgozom, mivel nekem nincs stábom, aki megalkotja a kezem alá azokat a dolgokat amire szükségem lenne. Mindent magam csinálok, és szűkében állok az időnek, rengeteg dolgot kell felelősséggel elvégeznem. Elnöki feladataim és munkám mellett. Nincs időm az infóra."

Szeptember közepén a jelölteket egy bővebb, személyes interjú keretében szeretnénk megszólaltani. A helyszínt és a kávét a Kastély Vendéglő biztosítja.