Dossziék Választás 2010 Szöllősi Ferenc válaszol

Szöllősi Ferenc válaszol

Az elmúlt napokban folyamatoson kerestük és még keressük kérdéseinkkel a polgármester-jelölteket. Első körben ugyanazt az öt kérdést tettük fel mindegyiküknek. A visszajelzéseket a beérkezés sorrendjében közöljük. A továbbra kattintva Szöllősi Ferenc, független jelölt válaszait olvashatja.

Szöllősi Ferenccel személyesen sikerült találkozni, lakásában tettük fel az írásban is kiküldött kérdéseket.

1. Hogyan értékeli az elmúlt négy évet?

Az elmúlt időszak döntéshozói egy óriási hibát követtek el: nem csináltak bevételgeneráló beruházásokat. Ezekre feltétlenül szükség lenne a kiegyensúlyozott gazdasági működéshez. Emellett született jó néhány szerződés, ami nem szolgálta az itt lakók érdekeit.

2. Vannak-e olyan jelenleg futó fejlesztések, beruházások, amiket újraértékelne, felülvizsgálna esetleg meg is állítana?

Feltétlenül van ilyen. Több olyan szerződést is aláírtak, ami a péceliek kárára köttetett: termálfürdős szerződés - az egyetlen használható ingatlan kijátszása vagy vízműfejlesztések, bölcsöde bővítése. stb. Amit lehet felül kell vizsgálni.

3. Milyen feladatokhoz látna először megválasztása esetén?

Mindenki ígér mindenfélét, ezekkel nem akarok versenyre kelni. Azt viszont kevesen mondják, hogy jelenleg nem nagy fejlesztésekre, hanem az alapvető működésre nincs pénz. A ködösítés miatt nem tudja senki, hogy pontosan hogy áll az önkormányzat. Van sok kötelezettségvállalás, ami az elkövetkező évek mozgásterét szűkíti. Egyszóval meg kell ismerni a valós gazdasági helyzetet, mert most nem látok tisztán. Persze ezt olyanok is mondják, akik eddig részt vettek a város vezetésében. Ez hiteltelen. Én viszont valóban "kívülről" érkezek, a vállalkozói világból. Meg kell nézni az ésszerüsítési lehetőségeket, meg kell találni a mozgatható pénzeket. Mindenki beszél az útépítésekről, én ezeket forgalomfüggően kezelném, a terhelés és forgalom nagysága alapján állítanám fel a fontossági sorrendet.

4. Miben látja Pécelen a fejlődés lehetőségét? Milyen fejlesztési területekre kell(ene) helyezni a hangsúlyt?

Nem akarok ismétlődő ígérgetésekben bocsátkozni, sablonszöveget írni, ahogy azt többen teszik mostanában. Egy fontos különbséget azonban látok a többiekhez képest. Nekik eddig volt lehetőségük belelátni a dolgokba, döntéseket hozni és megszabni az irányt. Én még nem vettem részt a város irányításában. Elsősorban bevételteremtő beruházásokra van szükség, gondolok itt az M0-s melletti területek fejlesztésére. Fontos még a sport népszerüsítése, ma a gyerekeknek alig van lehetőség a városban sportolásra.

5. A pecelinfo.hu választási fórumán többször névtelenül is tesznek megjegyzéseket. Van-e olyan állítás, vélemény, ami tényszerűen nem igaz vagy vitatkozna az állítással?

Volt egy-két rosszindulatú beszólás. Például, hogy a vállalkozó maradjon vállalkozó. Ennyi erővel az ügyvéd is maradjon ügyvéd, a lakatos is maradjon lakatos és a buszvezető is maradjon buszvezető. Így akkor senki nem vállalna közszereplést. Egyébként a polgármester nagyrészt a jegyzőnek és a testületnek van alárendelve, inkább csak jóváhagyó szerepe van. Valamilyen számomra ismeretlen oknál fogva elterjedt az a hiresztelés is, hogy én visszalépek. Ezt a leghatározottabban cáfolom. Nem kívánok visszalépni, és bejelentem, hogy nem csak polgármester-jelöltként, hanem képviselőtestületi tagként is jelölöm magam a 7. számú választókerületben (időközben változott a helyzet, Szöllősi Ferenc az 5. sz. választókerületben indul - pecelinfo.hu, 2010.09.01)

Szeptember közepén a jelölteket egy bővebb, személyes interjú keretében szeretnénk megszólaltani. A helyszínt és a kávét a Kastély Vendéglő biztosítja.