Dossziék Választás 2010 Lakossági fórum a Csatárin

Lakossági fórum a Csatárin

Megközelítőleg tizen jelentek meg tegnap este Szöllősi Ferenc lakossági fórumán a Csatárin. A beszélgetés már 6-kor elkezdődött az üzletház előtt. A "hivatalos" rész késéssel, háromnegyed hétkor indult.

Szöllősi Ferenc bemutatta jelölt-társait. Árva Anikó, Fazekas Barna, Zsadányi Zsolt és Podmaniczky József volt jelen a "csapatból". A kihelyezett szórólapok szerint Karsai András is a "Függetlenek vagyunk, de nem vagyunk egyedül!" szlogen mögé sorakozott, de nem volt ott a beszélgetésen.

A polgármester-jelölt most is hangsúlyozta, hogy korábban nem volt köze az önkormányzathoz így egy pontos helyzetfelméréssel kell kezdeni. A visszásnak tekinthető szerződéseket, ügyeket viszont a jog adta keretek között igyekszik kivizsgálni. Szöllősi bevezetőjében konkrétan említette a termálterület-beruházást, a vízmű nem megfelelő gazdálkodását és a kültereletek eladását is. Megemlítette, hogy egyetlen dologgal szokták piszkálni, hogy miért jár svájci rendszámú autóval. Erre a válasza, hogy "csak".

Podmaniczky József, aki jelenleg is tagja a képviselő-testületnek, részletesen beszámolt a város gazdasági helyzetéről, az adósság mértékéről, a kibocsátott kötvényekről. A költségvetés rendbetétele nem egyszerű feladat, de meg kell találni azokat a "tételeket" amik elhagyhatók. November közepére - a vonatkozó jogi szabályozás miatt - meg kell alkotni a költségvetési koncepciót. Az új testületnek tehát gyorsan kell dolgoznia.

Fazekas Barna a "szolgáltató város" fogalmáról beszélt. Szakmai hátterére támaszkodva kívánja képviselőként előmozdítani a helyi közigazgatás modernizációját. Beszélt az ügyfélelégedettség méréséről és a jó gyakorlatokról is. 

Kérdésre válaszolva Szöllősi elmondta, hogy bevételteremtő beruházások alatt a sporthoz kapcsolódó beuházásokat ért, de az ipari park fejlesztését is megemlítette. 

A lakossági fórum kevéssé szólt az 5. választókerületről, sokkal inkább Szöllősi teljes programjának, elképzeléseinek bemutatásáról. A road-show folytatódik, a következő napokban több lakossági fórumot is tart Szöllősi Ferenc.