Dossziék Választás 2010 Lecserélődik a testület

Lecserélődik a testület

Az október 3-ai választásokkal jelentősen megváltozott a testület összetétele. A képviselők között kevés a korábbról jól ismert arc. Nagy nevek véreztek el tegnap.

(Köszönjük a fórumozók kiegészítését, pontosítottuk a felsorolásokat. - Erdős Szabolcs)

Az előző testületből négy képviselő maradt az új összetételben. Karsai András, Podmaniczki József, Benkovics Gyula és Kuszák Róbert megőrizte pozícióját. Karsai a 4., Podmaniczki a 2. választókerületben ért el első helyezést. Nagy nevek véreztek el, nem jutott a képviselő-testületbe példálut Puskás Ferenc aki 1998 óta volt tagja a város vezetésének, vagy Kiss József és Lestyán Péter, akik 1990 óta - egy kihagyással - szintén mindig ott volt a testületben. Teleki Gyula szintén nem került a testületbe, ő pedig 1990 óta volt aktív részese a városvezetésnek (polgármesterként, alpolgármesterként, képviselőként).

A 8 választókerületből 6-ban független jelölt nyert, egy helyen Fideszes (Tóthné Szentandrássy Csilla) és egy helyen Mszp-s (Sarlsó Imre) szerezte meg az első helyet.  Dr. Benkovics Gyula (Mszp), Dr. Kuszák Róbert (Fidesz) és Berecz Gábor (Jobbik) kompenzációs listáról szerzett képviselőséget. A Jobbiknak tehát csak kompenzációs listán sikerült jelöltet juttatnia a testületbe, míg a Fidesz és az Mszp egy-egy egyénit és egy-egy listás tagot delegálhat.

A 11 képviselőből hat még nem volt korábban a testület tagja: Árva Anikó (független), Fazekas Barna (független), Szöllősi Ferenc (független), Berecz Gábor (Jobbik), Zsadányi Zsolt (független), Tóthné Szentandrássy Csilla (Fidesz).

 A korábbi ciklusok képviselőiről itt olvashat bővebben.

A jelenlegi testület: 

NévJelölő szervezet(ek)Egyéni választókerületKompenzációs lista
Tóthné Szentandrássy CsillaFIDESZ06     
Dr. Kuszák RóbertFIDESZ 
Árva AnikóFÜGGETLEN03     
Fazekas BarnaFÜGGETLEN08     
Karsai AndrásFÜGGETLEN04     
Podmaniczki JózsefFÜGGETLEN02     
Szöllősi FerencFÜGGETLEN05     
Zsadányi János ZsoltFÜGGETLEN01     
Berecz GáborJOBBIK 
Dr. Benkovics GyulaMSZP 
Sarlós ImreMSZP07