Dossziék Választás 2010 Mégsem lesz új szavazás

Mégsem lesz új szavazás

Eddig négy kifogás érkezett a választásokkal kapcsolatban. Kettő a kisebbségi választásokra vonatkozott, kettő a szavazás megismétlésére. A két kisebbségi választásra vonatkozó beadványt már elutasította az illetékes Bizottság. Friss: a Bizottság a szavazás megismétlésre vonatkozó kifogást is elutasította.

A Helyi Választási Bizottság érdemi vizsgálat nélkül utasította el a mozgóurnával kapcsolatos kifogást. Az előterjesztés nehezen érthető, vélhetően arra utal, hogy az urnába üres szavazólapot dobtak. A döntés itt olvasható.

A másik kifogásról - a hierarchiában magasabb szinten - a Területi Választási Bizottságban döntöttek. A kisebbségi jelöltekre leadott szavazatok újraszámolására vonatkozó beadványt szintén formai okok miatt utasították el. Az indoklás itt található.

Az önkormányzati szavazás megismétlésére vonatkozó beadványok sorsáról tegnap este döntöttek. Információink szerint, formai okok miatt elutasították. Dr. Kuszák Róbert várhatóan bírósághoz fordul.

"Akár meg is fordulhat Pécelen a választási eredmény, ha bebizonyosodik, hogy a voksolást megelőzően kézbesített, valótlan tartalmú szórólapok hatására szavaztak kevesebben a vezető kormánypárt jelöltjeire - közölte a város Fidesz szervezetének elnöke csütörtökön az MTI-vel." (Forrás: hirextra.hu)

Az átadás-átvétel a két polgármester között egyébként még nem történt meg. Az alakuló ülés október 15-én várható.