Hírek Pszichológus szemmel A péceli pszichológus tollából

A péceli pszichológus tollából

Az elkövetkezendő hetekben Kurán Zsuzsa, péceli pszichológus cikkeit fogjuk megjelentetni a pécelinfo.hu virtuális hasábjain.

Lesz szó párkapcsolatról, elengedésről, családterápiáról, szülő-gyerek kapcsolatról.
Röviden Zsuzsa szakmai pályafutásáról:

Zsuzsa 1981-ben született Budapesten. Gimnáziumban csatlakozott egy telefonos lelkisegély-szolgálathoz, ahol két évet dolgozott önkéntesként, mint kortárs ügyelő. Ekkor ismerkedett meg a pszichológusi- és önismereti munkával (pszichodráma formájában), ami teljesen magával ragadta és egyértelműsítette pályaválasztását.

Az érettségi után nem volt kérdés a pszichológia szak, Pécsett diplomázott klinikai szakirányon. Egyetem alatt mentálhigiénés intézményben szerzett gyakorlatot, majd a pszichológusi cím megszerzése után egy férfi börtönben kezdett dolgozni. Később volt szerencséje egy családsegítő és gyermekjóléti szolgálat kiváló csapatához tartozni Törökbálinton. Iskolapszichológusként dolgozott Budapesten és Szombathelyen is. Jelenleg Pécelen dolgozik.

Még az egyetemi évek közben kezdte el képzéseit illetve folytatta különböző módszerekben saját önismereti útját, amit nélkülözhetetlennek tart a pszichológusi hivatáshoz.  Folytatta az egyéni és csoportos önismereti munkát, tanult pár- és családterápiát, illetve hipnoterápiát is. Jelenleg szakpszichológus képzésre jár.

Őszintén hisz abban, hogy bárki tud váltani, és változtatni az életén, ehhez a változáshoz erő, döntés és kitartás szükséges. Hiszi, hogy mindenkiben ott van ez a készség, csak van aki könnyebben, van aki segítséggel tud hozzáférni erőforrásaihoz, de semmit sem tart lehetetlennek, és véglegesnek. Munkája során igyekszik mindenkinek a saját személyiségéhez legközelebb álló módon segíteni, hogy élete kiegyensúlyozottabb legyen. Mint pszichológus, törekszik egy közvetlen és minden szempontból egyenrangú kapcsolatot kialakítani azzal, aki megkeresi kérdéseivel.

facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!