Dossziék Felüljáró

Felüljáró

Nyár végéig végső döntést kell hozni, különben Pécel kimaradhat

Megkerestük a tervezett vasúti fejlesztést koordináló NIF Zrt.-t, hogy milyen átjárási lehetőségek maradnak a város északi és déli része között, van-e még lehetőség a módosításra, lesz-e teher-vonat fordító Pécelen, vagy hogy miként befolyásolhatja a beruházás ütemezését egy helyi népszavazás kiírása.

Bővebben: Nyár végéig végső döntést kell hozni, különben Pécel kimaradhat

 

Összefoglaló és videó a közmeghallgatásról

A hétfői közmeghallgatáson mi nem voltunk, de a pecel.hu-n remek összefoglaló olvasható és még videón is újraélhetők a közel négy órás fórum legjobb pillanatai.

Bővebben: Összefoglaló és videó a közmeghallgatásról

 

Első körben elutasították a népszavazási kezdeményezést

Május 8-án került fel a Hivatal honlapjára a tájékoztatás, hogy népszavazási kezdeményezést nyújtottak be a tervezett felüljáró ügyében. Megkeresésünkre ma azt a tájékoztatást kaptuk dr. Kovács Ágnes jegyző asszonytól, hogy a benyújtott kérdést elutasították.

Bővebben: Első körben elutasították a népszavazási kezdeményezést

   

Hétfő este közmeghallgatás

Hétfőn, este 6-tól a Szemere aulájában közmeghallgatás lesz. Kiemelt téma a város északi és déli részét összekötő, tervezett felüljáró. Most még van idő, hogy mindent elolvasson ebben a témában, ami elérhető. Nálunk.

Bővebben: Hétfő este közmeghallgatás

 

A polgármester a facebook hatékonyságát teszteli

Na jó a cím félrevezető, de tényleg ez van leírva. A polgármester a facebookon mindenkit arra buzdít, hogy mondja el véleményét a tervezett felüljáróról, illetve a "vasúti átjárók ügyében" - ha jól értjük a tegnapi bejegyzést. Nálunk előképzettséget szerezhet, hogy ne álljon bele felkészületlenül a vitákba. Közszolgálat.

Bővebben: A polgármester a facebook hatékonyságát teszteli

   

A felüljáró lesz a közmeghallgatás fő témája

Közmeghallgatás lesz május 19-én, hétfőn este hattól. Kérdéseket írásban május 12-ig lehet eljuttatni az illetékes email címekre. A témákat átfutva úgy tűnik elsősorban a felüljáró építéséről lesz szó. Természetesen helyben és előzetesen feltett kérdésekre is válaszolnak.

Bővebben: A felüljáró lesz a közmeghallgatás fő témája

 

Beszámoló a felüljáró tájékoztatóról - pecel.hu

Lakossági tájékoztatón ismertette a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz Pécelt is jelentősen érintő, az Európai Unió által finanszírozott fejlesztést Barta Endre, a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. képviselője, illetve Szöllősi Ferenc polgármester és Fazekas Barna alpolgármester a minap a PIOK Szemere Iskola aulájában - pecel.hu

Bővebben: Beszámoló a felüljáró tájékoztatóról - pecel.hu

   

1. oldal / 2